Zadatak za ocenu – Access – III tr.

Zadatak za ocenu – Access – III tr.

Da bi uradili ove zadatke, neophodno je da prvo naučite teorijski deo sa strane izveštaji u accessu.

Izveštaji u Accessu

Potrebna datoteka-baza za rad je Ocena3mag

I zadatak – 30 poena

Napravite izveštaj PODACI O DOBAVLJAČIMA, koji prikazuje sve dobavljače grupisane prema adresi dobavljača. Pored adrese, treba da se vidi i: naziv dobavljača, telefon i kontakt osoba.

Formatiranje: Strana treba da bude A4, vertikalno postavljena. Širinu svih polja podesite tako da se vide sva slova. Labele ispravite tako da sve reči budu pravilno napisane. U  detail sekciji koristiti font Times new roman 10 bold plave boje. Svi slogovi treba da budu podvučeni tankom plavom linijom. U Page Header koristiti Times new roman 12 italic crne boje. Naslov u Report Header trba da bude „Spisak dobavljača po gradovima“.

II zadatak – 35 poena

Napravite izveštaj koji pokazuje vrednost nabavljene robe u aprilu 2012. (baza je iz 2012.) od svih dobavljača pojedinačno. U izveštaju nije potreban detaljan pregled stavki već samo sume. Izgled izveštaja i  formatiranje treba da bude kao na slici dole.

Izvešzaji-u-Accessu-zadatak1

Pomoć: Prepravite upit NABAVKA JUN u NABAVKA APRIL, tako da nov upit izgleda kao na slici. Na osnovu novog upita, napravite izveštaj.

zadatak 2

III zadatak – 35 poena

Dobavljač 9 nas je obavestio da sprovodi akciju za mesec mart, pod nazivom „Prolećno renoviranje“ u okviru koje odobrava popust od 25% na svoje proizvode. Shodno ovome, potrebno je da se odštampaju etikete za cene sa starom i novom akcijskom cenom.

Napravite upit DOBAVLJAČ 9 koji prikazuje samo robu od ovog dobavljača, i koji računa novu sniženu cenu. Na osnovu ovoga napravite izveštaj sa istim imenom, koji treba da, na ukupno dve strane (i 2 kolone po strani) odštampa etikete za cene. Na vrhu svake etikete treba da, u dva reda, stoji “AKCIJA -25%” i “Prolećno renoviranje”. Nova cena treba da bude vidno istaknuta, a stara precrtana.Dizajn treba da bude kao na slici dole.

Izveštaji-u-Accessu-3

Komentariši

Your email address will not be published.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.