Zadatak za ocenu – oblast formatiranje

U datoteci, koju možete preuzeti dole, dati su zadaci za tri grupe A, B i C.  Jedan učenik radi jednu grupu, i to tako što zadatak dobije odštampan na papiru A4. Svuda gde je potrebno, treba da se podese tipovi podataka.  Vreme predviđeno za rad je 70minuta.

Sva polja predviđena za brojeve, treba formatirati tako da se brojevi vide sa dve decimale i sa odvajanjem hiljadarki. Polja predviđena za procente, treba tako i formatirati tj. sa znakom %. Ne sme se dozvoliti da se unet PIB ili JMBG pretvara u eksponencijalni oblik broja. Takođe, greška je i ako u polje za broj računa ukucamo npr. 2/14 a kada se pomerimo iz tog polja dobijemo feb.14.

Učenici treba da urade vežbu, tako da sadržaj iste bude „ravnomerno raspoređen“ na jednoj strani A4 horizontalno ili vertikalno, zavisno od grupe,  što proveravamo pomoću Print Preview . Takođe, proveravamo i kako su učenici podesili tipove podataka.

Link ka datoteci: Formatiranje za ocenu

3 comments

  • Bojana on 06/11/2023 at 12:33
  • Reply

  Poštovani,

  Ne mogu da download-ujem nijednu datoteku koju ste postavili u linkovima, počev od Excel za početnike I, pa sve do ove lekcije.
  Da li su one i dalje dostupne ili postoji neki drugi način da im pristupim?

  Hvala unapred!

  1. Hvala na ukazanom problemu. Sada sam i ja pokušao i naišao na isti problem.
   Dok ne saznam o čemu se radi, možete da preuzmete fajl na sledeći način: Save link as…, pa onda Keep na oznaci za preuzete fajlove u Chrome-u.

    • Bojana on 07/11/2023 at 09:25
    • Reply

    Uspela sam, hvala Vam puno na brzom odgovoru!

Komentariši

Your email address will not be published.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.